Pełne wsparcie przed, w trakcie i po treningu
Protein snackkup
Wartość odżywcza 100 g
Wartość energetyczna 2119 kJ / 511 kcal
Tłuszcz 35 g
w tym

kwasy tłuszczowe nasycone

5,5 g
Węglowodany 20 g
w tym cukry 6 g
Błonnik 18 g
Białko 20 g
Sól 0,2 g

Protein snack to wysokobiałkowa i zarazem wysokoenergetyczna przekąska  przeznaczona dla osób obciążonych dużym wysiłkiem fizycznym, przede wszystkim – sportowców, zarówno wyczynowych jak i amatorów. Unikalnym składnikiem protein snack jest hydrolizat białka drobiowego, który charakteryzuje się nie tylko wysoką wartością odżywczą, ale pozbawiony jest też laktozy (cukru mlecznego, który u wielu osób powoduje problemy żołądkowo-jelitowe).

 

Oprócz wysokiej zawartości protein (20g w 100g), przekąska dostarcza także:

  • sporej ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych pochodzących głównie z orzechów arachidowych,
  • kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha (MCT), stanowiących łatwo dostępne źródło energii dla mięśni,
  • węglowodanów w postaci skrobi z płatków owsianych i maltodekstryny,
  • sporej dawki błonnika regulującego pracę przewodu pokarmowego i obniżającego poposiłkową glikemię.

 

Protein snack znakomicie sprawdza się w sytuacjach w których potrzebne jest dostarczenie dużej dawki białka i energii, a także jako smaczna i pożywna przekąska między posiłkami.

Flexkup
4 kapsułki
Siarczan glukozaminy 2000 mg
Siarczan chondroityny 600 mg
L-Metionina 150 mg
Imbir 100 mg
Kurkuma 25 mg
Witamina C 80 mg (100%*)
Kwas hialuronowy 10 mg
Mangan 2 mg (100%*)
Hydrolizat kolagenowy 250 mg

 

* – zalecane dzienne spożycie

Flex to wieloskładnikowy suplement diety stworzony z myślą o sportowcach i osobach obciążonych dużym wysiłkiem fizycznym. Kompleksowa formuła preparatu dostarcza składników tworzących elementy macierzy chrząstki stawowej i innych mogących w sposób pozytywny wpływać na kondycję aparatu ruchu.

 

W skład suplementu wchodzą:

  • glukozamina (siarczan) – glukozamina to związek zaliczany do aminocukrów, który odpowiada za strukturę i „sprężystość” tkanki chrzęstnej oraz zwiększa jej odporność na przeciążenia. Istnieją badania naukowe, które wskazują, iż suplementacja glukozaminą może m.in. spowalniać progresję chorób zwyrodnieniowych stawów i zmniejszać nasilenie objawów bólowych.
  • chondroityna (siarczan) – jest ważnym składnikiem chrząstki stawowej, należącym do tzw. glukozaminoglikanów. Jest głównym składnikiem macierzy zewnątrzkomórkowej, pełni istotną rolę w utrzymaniu integralności strukturalnej tkanki chrzęstnej i bierze udział w syntezie proteoglikanów. Ze względu na swoją budowę pomaga zapewnić właściwą „amortyzację” stawom, co może mieć duże znaczenie dla osób obciążonych wysiłkiem fizycznym.
  • kolagen (hydrolizat) – to główny składnik tkanki łącznej. Stanowi podstawowy element tkanki chrzęstnej włóknistej i współtworzy ścięgna, więzadła, chrząstki i tarcze międzykręgowe.
  • witamina C – antyoksydant uczestniczący w procesie syntezy kolagenu.
  • l-metionina – aminokwas siarkowy, któremu przypisuje się pozytywny wpływ na funkcjonowanie stawów.
  • kurkuma i imbir – rośliny te oprócz walorów kulinarnych posiadają szereg innych, ciekawych właściwości, dostarczając substancji o działaniu antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym, co jest wykorzystywane we wspomaganiu funkcjonowania aparatu ruchu.

Flex jest suplementem przeznaczonym do długoterminowego stosowania. Regularne przyjmowanie preparatu może zmniejszać negatywny wpływ wysiłku fizycznego na kondycję stawów.

przewiń w dół